Trženje na družabnih omrežjih

 

S pomočjo katerih družabnih omrežij najlažje promoviramo svoje izdelke/storitve?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Youtube

 

Facebook

Je v Sloveniji daleč najbolj razširjeno družabno omrežje. Leta 2012 je presegel 700.000 Slovenskih uporabnikov, kar je že več kot tretjina vseh prebivalcev Slovenije in več kot polovica vseh Slovenskih uporabnikov interneta. Na Facebooku prevladuje mladina, ki pa je tud največji potrošnik. Vse to nam pove, da je Facebook daleč najboljše orodje, s katerim si lahko povečate uspešnost vašega podjetja, saj lahko s pomočjo Facebooka dobite ogromno novih strank. Seveda je za izbiro najboljšega načina potrebno kar nekaj znanja, saj je vsaka napaka lahko usodna. Zato vam svetujemo, da se obrnete na nas, saj imamo s tega področja že veliko izkušenj.

Za vas:

  • izdelamo Facebook stran – mnogim se zdi enostaven proces, vendar so napake pri ustvarjanju strani pogosto usodne, saj kasneje mnogih nastavitev ne moremo več spreminjati. Nikomur pa ne priporočamo, da od začetka naredi Facebook stran, saj tako izgubi vse oboževalce (fane),
  • uredimo oglaševanje tako, da čim bolj omejimo ciljno skupino s tem, da določimo kriterije kot so starost, spol, lokacija in še mnogi drugi, ter vam tako prihranimo ogromno denarja,
  • izdelamo aplikacije, s pomočjo katerih si pridobite nove oboževalce strani in povečate bazo potencialnih strank,
  • integriramo Facebook stran z uradno spletno stranjo, saj tako enostavno povečamo promet na obeh straneh,
  • Facebook stran vzdržujemo, da ostaja relevantna in zanimiva za bralce,
  • pridobimo nove člane, saj je v večini primerov to glavni cilj Facebook strani.

 

Twitter

Twitter je družabno omrežje, ki uporabniku omogoča, da objavlja do 140 znakov dolge objave, ali pa bere objave drugih uporabnikov. To omrežje pri nas še zdaleč ni tako razširjeno kot Facebook, vendar nam lahko vseeno prinese poslovno prednost pred konkurenco, ki Twitterja ne uporablja.

 

Google+

Je družabno omrežje, ki ga je malce pozno izdal Google. Do takrat je Facebook pridobil že ogromno uporabnikov. Posledica tega je, da ima Google+ manj uporabnikov od Facebooka, vendar se stanje iz dneva v dan boljša. Vaš Google+ profil ima tudi veliko prednost pred ostalimi družabnimi omrežji pri pozicijah na Googlovih iskalnikih, zato vam vsekakor priporočamo, da ga uporabljate.

 

Youtube

Tudi Youtube je družabno omrežje, kjer lahko objavljate video vsebine v povezavi z vašim podjetjem in si tako naredite reklamo. Te video vsebine lahko nato še vgradite v vašo spletno stran in s tem še bolj povečate zanimivost le-te. Tudi vsebina na Youtubu vam lahko izboljša pozicije v iskalnikih.