Oblikovanje spletne strani in trgovine

 

Oblikovanje spletne strani

Poznamo več vrst spletnih strani, te pa se razlikujejo glede na namen uporabe. Zato je pri izdelavi spletne strani zelo pomembno, da stran oblikujemo tako, da uporabniku najprej predstavimo najbolj pomembne podatke. Stran mora biti torej pregledna in dobro organizirana, drugače jo bo uporabnik zagotovo zapustil, in odgovore na svoja vprašanja iskal drugje.

Spletna stran mora vsebovati tudi vse podatke, ki jih uporabnik potrebuje, sploh če je ta spletna stran namenjena pridobivanju strank, ne pa le navajanju podatkov. Kaj nam pomaga spletna stran, na kateri uporabniku predstavimo svojo super ponudbo, ne povemo pa mu, kje se naša trgovina nahaja?

Res je, da mora spletna stran vsebovati vse podatke, vendar morajo biti ti organizirani tako, da uporabnik čim hitreje najde to, kar išče, hkrati pa spletna stran ostaja pregledna.

 

Oblikovanje spletne trgovine

Tudi za spletne trgovine velja, da morajo biti pregledne, hkrati pa čim bolj enostavne za uporabo. Videz mora biti eleganten, da privabi uporabnika, saj si ta ne bo vzel preveč časa za iskanje po spletni trgovini, ki mu ni všeč.

Pogosto se dogaja, da spletne trgovine ponujajo zelo malo informacij o artiklih, ki jih prodajajo. Tako uporabnik ne more vedeti, ali mu dejansko ponujajo točno to, kar on potrebuje. Pogosto so podatki v spletnih trgovinah tudi napačni, kar zmanjšuje zaupanje stranke v vaše podjetje.

Pri spletnem trgovanju obstaja le eno pravilo. Stranke se bodo k vam vračale le, če bodo v vaši spletni trgovini z lahkoto našli, kar iščejo, dobili ob tem tudi dovolj informacij, za lažjo odločitev, ter pri tem uživali ob sodobnem videzu spletne strani.