Optimizacija spletne strani

Ste se kdaj vprašali, na podlagi česa vas razvrščajo spletni iskalniki kot je Google? Vaša pozicija na iskalniku je sicer odvisna od mnogih faktorjev, a to ne pomeni, da se nanjo ne da vplivati. Obstaja postopek, ki ga pri nas imenujemo “optimizacija za iskalnike”, v tujini pa mu pravijo “search engine optimization” (SEO). Tega delimo na on-site optimizacijo, kjer vašo spletno stran predelamo tako, da je čim bolj primerna tako za iskalnike kot uporabnike, ter off-site optimizacijo, s katero izboljšamo prepoznavnost spletne strani. Tako on-site optimizacija kot off-site optimizacija sta pomembni za določitev vaše pozicije na iskalnikih.

Postopek optimizacije najprej vključuje zastonj analizo spletne strani. Sledita raziskava trga in izbor najbolj iskanih ključnih besed, šele nato pa izvedemo tako on-site kot off-site optimizacijo. Ker se iskalniki stalno spreminjajo, lahko to vpliva tudi na vašo pozicijo na iskalnikih, zato vaše pozicije stalno spremljamo in skrbimo, da stalno dosegate kar najboljše možne rezultate.

 

Zakaj smo boljši od konkurence?

  • Uporabljamo le dovoljene tehnike – obstajajo tudi tehnike optimizacije za iskalnike, ki v kratkem času prinesejo dobre rezultate, vendar se na dolgi rok ne izplačajo. Vas zanima zakaj? Takšne tehnike so prepovedane, iskalniki pa so zmožni takšne tehnike zaznati. V primeru, da iskalnik ugotovi, da se poslužujete takšnih tehnik, vas bo kaznoval z zelo nizko pozicijo na iskalniku, zato boste na koncu “optimizacije” na veliko slabši pozciji kot pred njo. Takšnih tehnik pri nas ne uporabljamo.
  • Zaračunavamo samo uspeh – v primeru, da se naše delo izkaže za neučinkovito, vam ne bomo izdali računa.
  • S časom cena naših storitev pada, saj imamo s samo optimizacijo največ dela v samem začetku, kasneje pa imamo dela manj, zato vam tudi manj zaračunavamo.
  • S pomočjo lastnega programa spremljamo pozicije.